اهمیت و ضرورت تربیت دخترانه
اصول و روشهای تربیت فرزند در دورههای کودکی و نوجوانی یکی از دغدغههای همه پدران و مادران است. اما غیر از تفاوتِ روشهای تربیتی در دورههای کودکی و نوجوانی، تربیت دخترانه و پسرانه نیز تفاوتها و ظرافتهایی دارد که معمولا مورد سوال بسیاری از والدین است.
تربیت دخترانه یا پسرانه؟
تربیت دختران با پسران چه تفاوت هایی دارد؟ نیازهای مشابه دختران و پسران چیست؟ آیا دخترها باید از پسرها مهربانتر باشند؟ آیا پسرها باید از دخترها مسئولیت پذیرتر باشند؟ آیا روشهای آموزش رسمی در دختران و پسران یکسان است؟ نگاه اسلام به تربیت صحیح دختران چیست؟ اهدافی که یک دختر میتواند داشته باشد چگونه است؟ آیا از نظر اسلام، دختران و زنان مسئولیتهای اجتماعی دارند یا فقط مسئول خانه و خانواده خود هستند؟ خصوصیات جسمی و روحیات دختران چیست و بر اساس این خصوصیات نوع رفتار با آنها چگونه خواهد بود؟ پاسخ به این سوالات و بسیاری سوالات دیگر را در دوره تربیت دخترانه میتوانید بیابید. برخی اصولی که در این دوره به آنها پرداخته شده عبارتند از:
1. شناخت نقشهای متناسب با جنس دختر و آمادگی برای پذیرش آن نقشها
دختر ما در طول زندگی خود، با نقشهای دختری، همسری، مادری و نقشهای اجتماعی مواجه خواهد شد. بر این اساس، موقعیتهای مختلف زندگی، ماموریتها و وظایف جدید و متفاوتی را برای دختران میسازد. در کنار همه این وظایف لازم است حواسمان باشد که یک دختر برای پذیرش نقش همسری و مادری، نیاز به صبوری و فداکاری دارد.
2. توجه به هویت جنسیتی در دختران
دختر نوجوان، بیشترین هویت جنسیتی خود را از مادر میگیرد. یعنی علاوه بر این اینکه باید از سمت پدر، احساس مطلوبی دریافت کند و از محبت پدر سیراب شود، لازم است مادر برای او یک الگوی قابل ستایش باشد. یک دختر همواره باید احساس کند که مادرش در حال رشد است و مادر شدن و متاهل شدن مانع رشد او نبوده است. اهل علم بودن مادر، شادابی او و به خود رسیدنش عواملی هستند که به کسب هویت جنسیتیِ نوجوان دختر کمک میکند. در این صورت او بینش درستی از زنانگی و مردانگی خواهد داشت. به جنسیت خودش احساس تعلق میکند و توانایی ها و مهارت های کافی برای بروز زنانگی را کسب خواهد کرد.
3. چگونگی محبت به دختران
اگر چه رفتارهای عاطفی، نقش مهمی در محبت به دختران دارد، اما تنها در این مولفه خلاصه نمیشود. رفتارهایی مانند نشستن پای صحبتهای او، واکنش مناسب به صحبتها بدون قضاوت، اعتماد کردن و مسئولیت دادن وجود دختر را از محبت والدین لبریز میکند. در کنار همه این رفتارها یکی از راهکارهای نشان دادن محبت در سنین نوجوانی این است که فرصتهایی را برای حضور او در عرصههای مختلف اجتماعی فراهم کنید.
4. نهادینه کردن حیا و عفاف
دختران حیا و عفاف را از والدین خود، به خصوص از مادر میآموزند. برای نهادینه کردن حیا و عفاف در دختران، لازم است مادر در خانه، تا جایی که میتواند زیبا و آراسته لباس بپوشد و حتی بهترین لباسهای خود را در جمع خانواده خود استفاده کند. علاوه بر این، برای دختر خود نیز شرایطی را فراهم کند تا در محیطهایی که اشکال شرعی ندارد، بتواند زیباییهای دخترانه خود را بروز دهد.
5. پذیرش نقشها اجتماعی
دختران برای پذیرش نقشهای اجتماعی لازم است نگاه تمدنی پیدا کنند و فقط درگیر ظاهر و جلوهگری خود نباشند. در این راستا آشنایی با زندگی زنان مبارز در طول تاریخ گذشته و تاریخ معاصر، افق دید دختران را وسعت داده و برنامه زندگی آنها را برای بهره گیری از اوقات و لحظات زندگیشان دگرگون خواهد کرد. یک اصل مهم در یافتن نگاه تمدنی در دختران، ایجاد حس دیگر خواهی فداکارانه است. برای رسیدن به این هدف، میتوان از حس مادری که در وجود همه دختران قرار دارد استفاده کرد. یعنی ابتدا او را علاقهمند به فرزندآوری و مراقبت از خانه و خانواده کرد تا کم کم بتواند برای مصلحتهای خانواده بزرگتر؛ یعنی جامعه؛ آماده شود.
یک پیشنهاد و فرصت استثنائی
شما میتوانید، این موضوعات و بسیاری سوالات و آموزشهای تربیتی دیگر را در دوره ویژه تربیت دخترانه، ببینید. این دوره با حضور بهترین اساتید تربیتی کشور و توسط مرکز تربیت مربی کرامت آماده شده و دارای گواهی معتبر است.
اطلاعات بیشتر و ثبت نام در دوره تربیت دخترانه
https://www.keraamat.ir/product/dore-majazie-tarbiate-dokhtarane/
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.