2 نکته لازم در تربیت جنسی فرزندان
انسان از بدو تولد در ابعاد مختلفی مانند بعد جسمانی، حرکتی، بدنی، عاطفی، شخصیتی و دینی رشد میکند. کسی که مسئول تربیت فردی است، باید بتواند متربی خود را در ابعاد مختلف و همهجانبه رشد دهد. یکی از این ابعاد، بعد جنسی است که باید بهصورت طبیعی رشد کند؛ تا بهموقع، بهعنوان یک قوه بتوان از آن استفاده کرد.
حلقه مفقوده در بسیاری از خانوادهها بحث تربیت جنسی است، ما بهعنوان مربی باید به تربیت جنسی متربی خود توجه کنیم.
اگر تربیت جنسی با وجود هجمههای مختلف در جامعه و رسانه به طور صحیح صورت نگیرد، میتواند منجر به بروز اتفاقات ناگواری برای فرزندانمان شود. بهعنوانمثال:
1- تجاوز و تعرض: ممکن است شاهد تجاوز یا تعرض در مدرسه یا محیطهای دیگر باشیم.
2- مشاجره و طلاق در زندگی آینده: افراد جوانی هستند که ازدواج کردهاند اما در رابطه جنسی بیمیل هستند یا نسبت به امر جنسی منزجر هستند یا از انجام آن ناتوانند و نمیتوانند همسرشان را راضی نگه دارند. علت برخی از طلاقها و مشاجرهها عدم ارضا در مسیر جنسی است.
برای تربیت صحیح جنسی لازم است که به 2 نکته توجه ویژه داشته باشیم:
1- پیشگیری و مدیریتکردن شرایط بیرونی:
یعنی دانستن اینکه کودک ما با چه کسانی رفتوآمد میکند؟ دوست او و خانواده دوستانش چطور هستند؟ اگر به منزل دوستش رفت و در اتاق به بهانه بازی تنها بودند اتفاقی نیفتاده است؟ چهکار کنیم که توسط بچههای بزرگ فامیل دچار مشکل نشود؟
۲. زمینهسازی و ارائه اطلاعات دقیق و روشن:
ما به فرزند خود اطلاعاتی میدهیم که توسط آن، مسائل مربوط به جنسیت خود را تشخیص دهد مثلاً دختری که به سن ۹ سالگی رسیده و طی چند وقت آینده عادت ماهانهاش شروع میشود. اگر به این کودک اطلاعاتی داده نشود و ناگهان با آن مواجه شود، وحشت میکند و بهجای بیان با خانواده با دوستش مطرح میکند و دوست او یا اطلاعات غلطی دارد یا به طور کامل اطلاعی ندارد. اگر بداند طبعاً اطلاعات درست و کاملی را انتقال نخواهد داد. اگر هم نداند به سراغ کس دیگری میرود، درصورتیکه راه صحیح آن است که مادر، دختر خود را صدا بزند و با او در این باره بدون انتقال مطالب زیاد یا غیرواقعی، گفتگو کند. بهعنوانمثال به او میگوید: ” اگر این اتفاق افتاد بیا به من بگو تا بهت کمک کنم که وظایف شرعیات را انجام بدهی و استراحت بکنی”
پس آموزشهایی که ما دنبال آن هستیم به این صورت میباشد که کودک با مسائلی که مرتبط با مسائل جنسی است مواجه میشود اما درعینحال این مسائل، ربطی به خود مسئله جنسی بهصورت مستقیم ندارد. ما مراقبت میکنیم که درست به او اطلاعات بدهیم تا بتوانیم فرزندمان را کنترل و مدیریت بکنیم و بهتدریج یاد بگیرد که خودش را مدیریت کرده و برای گرفتن اطلاعات سراغ دیگران نرود و به ما رجوع کند.
در نتیجه ما در تربیت جنسی به دنبال آموزش جنسی نیستیم؛ بلکه مسائلی که پیرامون او یا پیرامون مسائل جنسی است و بهصورت ناخودآگاه با آن روبهرو میشود را مدیریت کنیم. اگر لازم باشد پیشگیری میکنیم، یا کنترل میکنیم یا آموزش میدهیم.
برگرفته از سخنان حجت الاسلام و المسلمین مهکام
رویداد آموزش و تربیت جنسی کودکان با ارائه حجت الاسلام و المسلمین مهکام
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.